Overview

Schinnen (of Sjènne, zoals de Limburgers het noemen) is een dorpje in het zuiden van Limburg met een rijke historie. Naast resten van een tijdelijk verblijf van jagers uit de laatste ijstijd, betrekkingen van de romeinen, de doortocht van Karel de Grote is ook de eerste bokkenrijdersbende ontstaan in de buurtschap Wolfhagen, tegen de Putherberg aan de noordwestkant van Schinnen.

Tegenwoordig telt het rustige dorpje Schinnen ongeveer 2.750 inwoners en maakt deel uit van de gemeente Beekdaelen. Het typisch Zuid-Limburgse landschap in het buitengebied van Schinnen staat bekend om haar schitterende, glooiende landschap. Ideaal voor een mooie fietstocht of een prachtige wandeling, waarbij men tijdens een van de Bokkenrijdersroutes ook nog historische kennis opdoet van de Bokkenrijdersgeschiedenis.

Naast een supermarkt, een boerderijwinkel en een bakkerij is er ook een huisartsenpraktijk en fysiotherapie aanwezig in Schinnen.

Aan de Altaarstraat In Schinnen zal gestart worden met de bouw van 8 huurwoningen op de locatie van het voormalige zwembad.

Met de trein heeft u een handige verbinding richting Heerlen, Kerkrade en Sittard. Via de uitvalsweg A76 is er een snelle verbinding met de A2 en de A79, waardoor u met de auto vlug in Maastricht, Heerlen of Roermond bent.

  • Status Te huur
  • LocatieSchinnen, NL
  • Type Gezinswoningen
  • Aantal8 woningen
  • Start bouwNovember 2022
  • OpleveringOktober 2023

Galerij

Ruud_E3A3545

Verhuur & Informatie

Ruud Crommentuijn
T: 0475 – 79 40 14
E: Ruud@hvgwoonpartners.nl
I: www.hvgwoonpartners.nl

HVG_portret_E3A4668

Projectleider

Bob Keijsers
T: 0475 – 79 40 61
E: bob@hvgrealestate.nl
I: www.hvgrealestate.nl

Locatie

Adres

Altaarstraat, Schinnen, NL

In de buurt